I slutet av 1990 talet kände Jan Henriksson att han behövde en ny hobby. En mindre snickerilokal inköptes. I ett hörn stod en riktlisthyvel som hade sett sina bästa dagar. Men lockelsen av att få sätta händerna i all denna mekanik blev för stor och därmed var fröet till hyvlingspassionen född!

2002 anslöt sig dottern Jenny Axinge till verksamheten. Tillsammans tog vi det stora steget att därmed göra detta till vår huvudverksamhet och lägga våra andra jobb på hyllan. Nu skulle vi satsa all vår tid på vår nya dröm om egenföretagande.

2003 införskaffades en större hyvellinje som framförallt hyvlar utomhusbeklädnad såsom klädsel, fals- och spontpaneler. Även den lilla riktlisthyveln byttes ut mot en ny 2009, där vi fått mycket mer möjligheter att kunna arbeta på vårt kreativa sätt med framtagning av specialprofiler.

Aldrig kunde vi för 20 år sedan tro att vi skulle stå med den organisation vi står med idag.

Idag tillverkar vi tillsammans med våra 10 anställda alla typer av listverk från golv till tak, paneler och diverse andra typer av lister för såväl inne som utomhusbruk.

Vi tillverkar lister i både större och mindre kvantitet och är lika flexibla om du så är på jakt efter 30 cm, 30 meter eller 300 meter list.

Trä är helt enkelt vår grej!

Vår maskinpark

Vi kan hyvla allt från lister och lockläkt till klädsel och paneler.
Då hyveln körs i max 120 meter per minut ger det oss möjlighet till en extra god kvalitetskontroll.

Vaco HM 225 – Sju spindlar, hyvlingshastighet 120 meter/minut

Stenner dubbelbandsåg – Mittsökning, klyvhastighet 50 meter/minut, snedställbart matarverk för t.ex kilplankkörning

Ledermac riktlisthyvel – Serie Compact Sju spindlar varav en putskutter och en universalkutter, paketläggare och inmatning

Mindre servicebandsåg

CF Nielsen brikettpress – Uppvärmningsbar kona med kylband

Komplett sliprum – Med kutterslip, planslip, kuttertvätt och sculpter profilslip